Branding

Hoe groot of klein jouw onderneming ook is, branding is essentieel om je merk identiteit en karakter te geven. Goede branding zorgt voor herkenbaarheid, eenheid en maakt een merk tastbaar.

De uitdaging is om de identiteit van een organisatie naar voren te laten komen in de branding. Wij geloven dan ook dat het meer is dan alleen een willekeurig ‘mooi’ logo. Branding is de visualisering van de kernwaarden. Wij kijken bij het ontwerp van een logo, huisstijl of complete branding dan ook verder dan alleen het plaatje.

Daarnaast zorgt een goede branding voor richting in jouw communicatie-uitingen. Door in een huisstijlhandboek duidelijke richtlijnen op te stellen voor onder andere vormtaal, kleurgebruik en typografie, ontstaat eenheid. Eenheid in de communicatie-uitingen zorgt voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling.

Merkonderzoek

We baseren onze branding graag op een duidelijke merkessentie. Bij het merkonderzoek helpen we je achterhalen hoe jouw merkessentie eruit ziet. Dit doen we door middel van deze twee canvassen die we gezamenlijk doornemen:

In dit canvas gaan we je helpen met vragen als: ‘Wie ben je? Wat doe je? En waarom doe je wat je doet?’ Zaken als missie, visie en identiteit komen hier aan bod.

Met behulp van dit canvas gaan we dieper in op de doelgroepen.

Het eindresultaat? Een overzichtelijk huisstijl handboek waarin we alle behandelde vraagstukken gevisualiseerd hebben. Geen dikke rapporten, maar een mooie, overzichtelijke weergave van de belangrijkste zaken. Jouw merkessentie, missie, visie, visuele/verbale identiteit en doelgroep. Dit huisstijl handboek kun je gebruiken als handvaten voor al je toekomstige marketingactiviteiten, content en website.

Merkonderzoek

We baseren onze branding graag op een duidelijke merkessentie. Heb je deze al? Dan kunnen we dit als basis gebruiken! Het kan zijn dat je hier zelf nog niet over beschikt. Dan voeren we graag een merkonderzoek uit. Bij het merkonderzoek helpen we je achterhalen hoe jouw merkessentie eruit ziet. Dit doen we door middel van deze twee invulbare canvassen die we gezamenlijk doornemen:

In dit canvas gaan we je helpen met vragen als: ‘Wie ben je? Wat doe je? En waarom doe je wat je doet?’ Zaken als missie, visie en identiteit komen hier aan bod.

Met behulp van dit canvas gaan we dieper in op de doelgroepen.

Het eindresultaat? Twee overzichtelijke, ingevulde documentaties waarmee je verder kunt! Geen dikke rapporten, maar een mooie weergave van de belangrijkste zaken in 2 A4’tjes. Deze kun je niet alleen gebruiken voor je visuele identiteit, maar ook voor bijvoorbeeld je toekomstige marketingactiviteiten, jouw content en jouw website.

Branding laten maken door Bureau Bont?

Wil jij je merk of bedrijf identiteit geven? Laat dan je branding maken door de specialisten van Bureau Bont. Wij gaan met je in gesprek om samen tot een uitgekiende branding strategie te komen en werken dit helemaal voor je uit. Bekijk nu de pakketten bovenaan deze pagina of neem contact op voor meer informatie!